Вторник, 23.04.2024, 12:59
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь новостей
«  Ноябрь 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Поиск
Друзья сайта
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всього відповідей: 202
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Красноставська ЗОШ І-ІІІ ступенів
Главная » 2015 » Ноябрь » 17 » Лінійка Толерантність урятує світ
Лінійка Толерантність урятує світ
10:21

16 листопада у  школі проведено лінійку "Толерантність урятує світ"

Толерантність слугує основою для взаємного розуміння та поваги. Це такий підхід до життя, котрий дозволяє розквітати багатому різноманіттю світових культур. Це і є основна складова наших зусиль з пропагування глобальної гармонії. Як заявлено а Декларації принципів толерантності, прийнятої у 1995 році ЮНЕСКО, «толерантність – це те, що робить можливим досягнення миру та веде від культури війни до культури миру».

Пропагування терпимості має особливу важливість в сьогоднішню епоху стрімкого посилення глобалізації, мобільності та взаємозалежності. Різноманіття – це безцінна перевага, проте вона може виступати й джерелом напруги. Толерантність спроможна розряджати потенційні конфлікти. Вона може сприяти профілактиці появи теорій расової та культурної переваги і допомагати суспільствам в поступовому подоланні суджень та негативних стереотипів.

Толерантність не потрібно плутати з поступливістю або поблажливістю. Справжня толерантність значить відкритість, допитливість та спілкування. Вона йде пліч о пліч з поінформованістю та розумінням. Одним із найкращих способів попередити толерантність є просвіта, що дозволяє розкривати схожість між людьми і розповсюджувати здорову повагу до не схожостей.

Не слід плутати толерантність з байдужістю. Бути толерантним не значить залишатися пасивним перед обличчям расизму, ксенофобії та вигнання, або ж мовчати, коли меншості, біженці, трудові-мігранти та інші вразливі групи стикаються із жорстоким ставленням. Толерантність є для всіх нас наказом підніматися та подавати свій голос на захист усіх, кого позбавляють основних прав та свобод.   

 Давайте подвоїмо свої зусилля для досягнення, шляхом терпимості, нашої давньої цілі: глобальної культури гармонії та миру.

 

Просмотров: 424 | Добавил: edukst | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Бесплатный конструктор сайтов - uCozCopyright MyCorp © 2024